Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

 Το σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ώστε αυτό να επιταχυνθεί αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης με τα μέλη της νέας Διοίκησης του ΟΡΘΕ, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.
|Ειδικότερα συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, η σύνταξη σχεδίου δράσης για την ιεράρχηση των σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της, η απρόσκοπτη διεξαγωγή των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την οργάνωση της παραθαλάσσιας ζώνης του Θερμαϊκού και η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων των Δήμων με τον Οργανισμό.
Ο Νίκος Σηφουνάκης τόνισε ότι στόχος είναι η θεσμοθέτηση του νέου Ρυθμιστικού στις αρχές του 2012 και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης διότι όπως τόνισε αποτελεί ένα εργαλείο υψηλής σημασίας για το συντονισμό όλων των δράσεων των επιμέρους φορέων που επηρεάζουν τη ζωή με όλες της τις εκφάνσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στους πέντε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ύψους 1.48 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και χρηματοδοτούνται από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Έχουν προκηρυχθεί ήδη η ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας» έως την παραλία και η ανάπλαση της Βαλκανικής πλατείας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών ενώ αναμένεται άμεσα και η προκήρυξη για την ανάπλαση του 7πυργίου.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στην ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας» ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι: «Πρόκειται για εμβληματικό έργο στο κέντρο της πόλης, που η υλοποίησή του θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα επηρεάσει θετικά όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη λειτουργία της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα την ήπια κινητικότητα και δημιουργώντας ένα πόλο αναζωογόνησης».
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ έδωσε έμφαση στην προώθηση και ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων τονίζοντας: «Η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει επιτέλους ένα νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή του Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα καθώς επίσης και την έγκριση της προσαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας στις ανάγκες αλλαγών που προέκυψαν με τα δεδομένα της εφαρμογής του. Η ευρύτερη αυτή περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει θέματα που σχετικά με την επικινδυνότητα. Το ΥΠΕΚΑ προκηρύσσει άμεσα τις μελέτες επικινδυνότητας για όλη την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνουν και την βιομηχανική επικινδυνότητα».
Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Ν. Σηφουνάκης τη συνεργασία που είχε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τον οποίο υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στα θέματα που αφορούν στην πόλη και συνδέονται άμεσα με το έργο του ΟΡΘΕ.
Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι στηρίζει το έργο του Οργανισμού και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ στη συνέχεια, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Κτηματολόγιο ΑΕ στη Θεσσαλονίκη και το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κτηματολόγιο ΑΕ και την Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου για τον τρόπο εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και των πολιτών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι «η ασφάλεια, που παρέχεται στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πολιτών και στις καθημερινές συναλλαγές τους, με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και με το υψηλής επιστημονικής κατάρτισης προσωπικό, οδηγεί τα επόμενα βήματα της πολιτείας στις αποφάσεις για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και την λειτουργία του, ως θεσμού που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας».